Kersttips

Dit zijn de mooiste juwelen om deze feestdagen goede sier te maken

Door: Susan
Sieraden Header 00

Als het om juwelen gaat, zijn de feestdagen het uitgelezen moment om net wat meer uit te pakken. Hoe je dat doet, is afhankelijk van je outfit, de gelegenheid en uiteraard je persoonlijke smaak. Om dit feestseizoen optimaal te fonkelen, hebben we per gelegenheid uitgelicht hoe je met de juiste juwelen je outfit nog feest-fähiger maakt.

Meet the parents

De kerstbrunch met je schoonouders is niet het moment om extravagant opgemaakt aan te schuiven. Subtiele glimmers zijn hier het sleutelwoord. Parels zijn een klassieker en in combinatie met een klein zwart jurkje heel Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s. Bang dat het truttig wordt of is ladylike gewoon niet zo jouw ding? Draag parels dan in combinatie met contrasterende, stoere materialen. Denk aan een leren broek, een oversized jasje met opgerolde mouwen en/of grove boots.

Meet the parents

Meet the parents

Fonkelen aan het kerstdiner

Iedereen die denkt dat we bling hebben achtergelaten in de tijd waarin Jennifer Lopez nog Jenny from the block heette en voetballer Ronaldo nog een knots van een diamant in z’n oorlel droeg, zit er goed naast. Diamanten (echt of iets, eh, minder echt) zijn tijdloos en zorgen voor instant shine. Diamanten oorbellen staan prachtig bij opgestoken haar en met een diamanten collier leg je de nadruk op een sexy decolleté. More is more en zeker tijdens de feestdagen, maar draag liever niet én opvallende oorhangers én een in het oog springende halskettingtegelijk. Het is dan wel kerst, maar kerstboom is waarschijnlijk niet de look die je in gedachten hebt.

Party proof

Kerst is leuk, maar qua sieraden is het slechts de opmaat naar oud & nieuw. Schrap ‘bescheiden’ en ‘minimalistisch’ maar uit je vocabulaire, want dit is het moment om (letterlijk) alles uit de kast te trekken. Draag niet één maar meerdere statement ringen om je vingers (klik hier om je ringmaat te bepalen), hang je pols vol met rinkelende armbanden en maak de look nog wat zwoeler met creolen in je oren - die zijn na alle fijne oorbelletjes die we afgelopen tijd zagen helemaal terug van weggeweest. Schroom ook niet zilver en goud door elkaar te dragen. Het idee dat je die twee niet kan combineren, is allang achterhaald.

Susan1 Susan
Praat mee

Welke van de drie stijlen past het best bij jou?

Meer kerst inspiratie nodig? Ontdek het bol.com kersthuis