Kersttips

Geef je huisdier een beestachtig goede kerst met deze 5 tips

Door: Renee
Header Dieren 01

Kerstmis is het feest van liefde, licht en heel veel eten. Weet je wie daar ook van houden? Huisdieren! Zorg voor een merry Christmas voor je merrie, geef Stampertje een warm onthaal en zorg dat Nemo zich voelt als een vis in het water. Hoe? Met deze 5 verwentips voor je huisdier!

Verwentip #1

Een kerstdiner waar honden warm voor lopen

Terwijl de gevulde kalkoen wordt opgediend, zit Max in zijn mandje kwijlend toe te kijken. Zielig, toch? Je doet Max er maximaal plezier mee om ook voor hem te koken. Maar geef hem in plaats van chocolademousse als dessertje het bot uit de soep! Je vindt je hond immers liever likkend in de pot, dan dood(ziek) in z'n mandje.

Vind je een extra maaltijd koken te ver gaan? Koop dan wat feestelijk dierenvoer. Zoals Gourmet Mini Filets voor Tijger. Of een heerlijke Beeztees box vol met lekkernijen voor uw trouwe viervoeter. Deze box bestaat uit een mix van een aantal koekjes in verschillende vormen, geheel in de sfeer van de feestdagen. Smakelijk!

Verwentip #2

Plezier voor mens en dier

Heeft verwentip #1 goed uitgepakt? Dan is de kans groot dat je beestje wegdommelt. Tijd dus voor een anti-after-dinner-dip-beestenboel-activiteit! Met deze laserpen activeer je de jagerlijke oerdriften van je kat. Schijn wat rond en hij gaat er supersnel achteraan! Heeft Max genoeg uiltjes geknapt? Werp hem dan eens deze fantastische uilenknuffel van Beeztees toe. Hij loopt ermee weg en jij probeert het af te pakken. Met dit speelgoed sla je dus twee vliegen in één klap: vertier voor mens én dier!

Verwentip #3

Op je kerstbest

Natuurlijk zien jullie er allemaal op je kerstbest uit voor de familiefoto, maar lopen Tijger, Max en Stampertje nog in hun alledaagse kleren rond? Geen probleem natuurlijk. Want ook zij kunnen er op hun kerstbest uitzien. Ga vóór kerst nog even langs bij de honden-, katten- of konijnentrimsalon. En tijdens de kerstdagen dos je ze uit in een feestelijke outfit. Max zal zo statig als een pauw paraderen in een kerstmanpak, rendierpak of Rudolf-trui met lichtjes. Tijger oogt poeslief in zijn kattenkerstkostuumpje. En Stampertje zal goedgemutst zijn als je 'm een kerstmuts opzet met twee gaten waar zijn oren doorheen kunnen. Een bijzonder bonte beestenboel!

Verwentip #4

Een hemels geschenk

Ligt er voor alle gezinsleden tijdens het heilige feest een cadeautje onder de boom? Dan moet je huisdier natuurlijk ook een hemels geschenk krijgen. Een jaar lang heeft hij immers gefungeerd als je gezelschapsdier, knuffelbeest of paradepaardje. Voorkom dat je kat aan de kerstboom gaat krabben met de hippe en functionele Beezteez Cat Cubes krabpaal. Is jouw Max superslim? Voor de Iquties hondenpuzzel moet je hond een flink staaltje brainpower vertonen om een snack te bemachtigen. Daar draait niet iedere hond zomaar zijn pootje voor om!

Verwentip #5

Benchwatchen

Feit van de dag: honden en katten kijken dolgraag tv. Kerstfilms zijn voor Max alleen wat minder geschikt, want honden zijn blind voor de kerstkleuren groen en rood. Maar vanuit zijn bench of mand smult 'ie van actiekerstfilms als Lethal Weapon en Die Hard, omdat die vol zitten met snelle, onverwachte bewegingen en hoge geluiden. Facebook staat dan misschien vol met kattenfilmpjes, maar Tijger wordt blijer – en hongeriger, gokken we – van alle video’s van vogeltjes, knaagdieren en vissen op YouTube. Goed kijkvoer!

Fijne kerst voor je huisdier

Gifje 4 Renee
Praat mee

Krijgt jouw huisdier deze kerst nog iets speciaals?

Meer kerst inspiratie nodig? Ontdek het bol.com kersthuis