Cadeau-inspiratie

Kijk! Dit zijn de 6 beste boxsets voor de betere seriemarathon

Door: Renee
Header Dvd 00 Compressor

"Even één aflevering kijken." Loopt dat bij jou ook vaak uit op een hele avond – of zelfs nacht? Met kerst hoef je je gelukkig niet schuldig te voelen als je uren voor de buis ligt. Steeds meer families en stellen kruipen met de kerstdagen juist gezellig op de bank voor een serie- of filmmarathon. Wat kijken jullie dit jaar? Dit zijn de 6 beste boxsets voor het betere bingewatchen! Plus: filmblogger Nostra legt uit van welke 3 series hij het meest geniet.

#1

Bijna 20 uur betoverend filmplezier

Harry Potter - Complete 8-Film Collection

Dreuzels treuzelen met kerst nooit om een Harry Pottertje op te zetten. En met deze boxset al helemaal niet meer! Naast alle 8 Harry Potter-films, bevat 'ie namelijk ook bergen bonusmateriaal! Dus: na het wild zwijn aan tafel is het tijd om uit te buiken met Zweinstein!

#2

Game of Thrones - Seizoen 1 t/m 6

Dompel onder in mythische werelden

Geen serie die Game of Thrones van de troon kan stoten als het gaat om kijkersaantallen. Niet gek! De serie is namelijk groots, meeslepend, fantasierijk en razendspannend. En dompelt je daardoor volledig onder in mythische werelden.

#3

Friends – De Complete Serie

Dé sitcom die ieders allemansvriend is

Geef maar toe! Ook jij bent jaloers (geweest) op die geweldige vriendschap tussen Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler en Ross. Leef en lach eindeloos mee met de kleine drama’s van deze New Yorkse vriendengroep. Want alle seizoenen Friends is nóg beter dan een goede buur!

"Bij een serie word je helemaal meegevoerd, meer nog dan bij een film"

filmblogger Nostra
#4

Fast & Furious 1-8 boxset

Adrenaline, gierende banden en snelheidsmaniakken

Even helemaal klaar met gezapige kerstfilms? Zin in een beetje actie en snelheid? Schakel (een tandje of acht) bij en zet je schrap voor bergen verbrand rubber! Met de Fast & Furious 1-8 boxset giert de adrenaline door je lichaam zoals de banden in deze films door de bocht.

#5

Bassie & Adriaan - Ultieme Collectie

Deze clown en acrobaat zijn glimlachtovenaars

De Ultieme Collectie bevat maar liefst 51 uur Bassie & Adriaan-avonturen! Oud geniet van pure nostalgie, jong smult van de magie en lol van dit circuskoppel. Reis samen door Europa, griezel om de Plaaggeest en lach om die domme B100: “Ik heb ook ALTIJD pech!”

#6

Pirates Of The Caribbean: de complete collectie deel 1 t/m 5

De gaafste piraat ooit op het witte doek

Geen filmzeerover ooit is zo geweldig als Jack Sparrow. De waanzinnige avonturen van deze piratenkapitein vervelen nooit. Gelukkig daarom dat er al vijf delen van de Disney-filmserie zijn. En dat ze nu allemaal in één boxset zitten. Een soort epische filmschatkist, dus. Aye-aye, captain!

Een goede serie: daar komt heel wat bij kijken

Nostra (niet z'n echte naam) leeft voor films en series. De filmblogger is oprichter van defilmkijker.com en filmblogs.nl. Hij blogt niet alleen, maar is ook een leidend figuur binnen de community en organiseert allerlei evenementen. Jaarlijks kijkt hij zo’n 300 films en series. Als we hem mogen geloven, zitten we momenteel in de ‘gouden eeuw van de televisie’. “De afbakening tussen films en series vervaagt, de budgetten worden groter en de concurrentie groeit. En daardoor stijgt de kwaliteit almaar."

Het resultaat is volgens hem subliem: “Er wordt veel tijd in details gestoken en overal is over nagedacht. De verhaallijnen zijn ingenieus en als het ware een soort puzzels. Plus: de relaties worden zo uitgewerkt dat je een band met de personages opbouwt. Zo word je helemaal meegevoerd, misschien meer nog dan bij films.”

Nostra geniet het meest van deze 3 series

1.

Westworld - Seizoen 1 (Blu-ray)

Westworld

“Waanzinnig interessant: het concept van een pretpark met robots waar rijke mensen hun fantasieën kunnen uitleven. Het plot en de combinatie tussen western en sciencefiction zijn bovendien ingenieus. Ik kan niet wachten tot seizoen 2 uitkomt!”

Bekijk op bol.com

2.

The Wire - The Complete Series

The Wire

“Al wat ouder, maar het blijft de beste politieserie ooit. Wat het zo goed maakt, is dat het niet een simpel ‘good guys versus bad guys’-verhaal volgt. Er is geen simpel onderscheid tussen goed en kwaad. Zowel misdadigers als agenten worden neergezet als mensen met drijfveren en gebreken.”

Bekijk op bol.com

3.

Big Little Lies

Big Little Lies

“Een ontwrichtende thrillerserie vol topacteurs. Wie is er verantwoordelijk voor een gepleegde moord? In een verhaal vol drama, humor en spanning volg je een groep machtige moeders in Monterey, die onderling niet altijd met elkaar overweg kunnen.”

Bekijk op bol.com

Dit zijn de 6 beste boxsets

Gifje 4 Renee
Praat mee

Wat is jouw favoriete serie?

Meer kerst inspiratie nodig? Ontdek het bol.com kersthuis